Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilProjekterpilEt Sundere Syddanmark 2019 - Svangerskabsforgiftning - hvorfor?

Et Sundere Syddanmark 2019 - Svangerskabsforgiftning - hvorfor?

SVangerskab projekt

svanger ESS19

Sydvestjysk Sygehus vil finde årsagen til svangerskabsforgiftning
Hvert år bliver cirka 2.500 gravide kvinder i Danmark ramt af svangerskabsforgiftning. I værste fald betyder det, at de gravide kvinder bliver særdeles syge, og at børnene fødes alt for tidligt. Både mor og barn kan have akutte komplikationer efter svangerskabsforgiftning, og de har begge efterfølgende en øget risiko for alvorlig sygdom senere i livet. På verdensplan dør der omkring 70.000 kvinder årligt af svangerskabsforgiftning.

Lægevidenskaben kender endnu ikke årsagen til, hvorfor nogle kvinder udvikler svangerskabsforgiftning. Og det er uklart, hvordan sygdommen udvikler sig. Den eneste kur er på nuværende tidspunkt at afslutte graviditeten.

Fødselslæge Anne Cathrine Meldgaard Godtfredsen vil sammen med Enheden for Tromboseforskning forsøge at finde en ny årsagssammenhæng for udviklingen af svangerskabsforgiftning. Målet er, at kvinder, der rammes, kan få bedre behandling, og at færre børn fødes for tidligt. I forskningsarbejdet vil Anne Cathrine sammen med Enheden bl.a. undersøge misfoldede proteiner hos de gravide.
Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Fødeafdelingen og Enheden for Tromboseforskning ved Sydvestjysk Sygehus, gynækologisk/obstetrisk afdeling SVS Esbjerg, afdelingen for Cancer og Inflammationsforskning OUH og Fødeafdelingen ved Odense Universitetshospital. Projektet søges at indgå i et treårigt ph.d.-studie ved Syddansk Universitet, med Anne Cathrine Godtfredsen som ph.d.-studerende.

Et Sundere Syddanmark 2019
Forskningsprojektet, Svangerskabsforgiftning - hvorfor? er en del af den syddanske forskerkonkurrence, Et Sundere Syddanmark.
Vinderen får en million kr. til sit forskningsprojekt.
Afstemningen om Et Sundere Syddanmark åbner officielt den 20. september 2019 kl 13.00.
Frem til 2. oktober kan alle syddanske borgere stemme på det forskningsprojekt, som de mener, skal vinde en million kroner til deres forskning.
Et Sundere Syddanmark er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TVSYD og TVFYN
Læs mere om Et Sundere Syddanmark her

 

ESS19
svangerskab


Siden er sidst opdateret 16-9-2019Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk